Pages

02 July 2010

U All Tahu Budak Gurl Suka Sebut Apa...(^_^)

Fine
Perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih2 lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh bukan 5 or 10 minutes but setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

Takde Ape2 (Sambil Ngeleng Pala)
Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga!!!Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 5 minute dan diakhiri dengan 'Fine'. Pergilah! (dengan kening terangkat mcm Ziana Zain...hehehe) Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'Takde Ape2' dan diakhiri dengan 'Fine'.

Pergilah (Dengan kening biasa)
Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'Takde Ape2', 'Fine' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa '5 minute' apabila dia dah sejuk.

Mengeluh Yg Kuat
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'Mengeluh Yang Kuat' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'Takde Ape2'.

Mengeluh Yang Perlahan2
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'Mengeluh Yang Perlahan' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.

Okaylah
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'Okaylah' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'Okaylah' selalunya digunakan dengan 'Fine' bersama 'Kening Yang Terangkat'. Buatlah Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar. 'Tolonglah' Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'Okaylah'.

Terima Kasih
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

Terima Kasih Banyak2
Ini banyak berbeza dari 'Terima Kasih. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'Mengeluh yg kuat'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'Mengeluh yg kuat' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'Takde Ape2'.

0 ulasan:

Post a Comment

Radio Karat

Followers