Pages

31 January 2011

Jadi Pemain Bola Sepak Leh Kaya Ker?????

Update entry : Hehehe...semalam upload pic jer...hehehe xcempat, janji skrg everyday sy update...hihih..k berbalik pada entry nie, pemain bola sepak leh kaya ker??? Princes'z said Y.E.S, but player luar negara lah kui..kui..Dlm negara kita mcm ner??? Princes'z said : Y.E.S if korg ader side income...(mksudnyer ader keje lain) and korg pndai uruskan kewangan korg...tp zaman skrg nie ramai k pnyakit berjangkit " MELAYU MUDAH LUPA" hehehe...duit depan mata lupa sgala2 nye...dahlah mls citer lebih2..korg kan dah besar..hehehe...jom kte layan player2 luar ngra yg hot2, tiptop and yg pntg mashuk2....hehehehe....




David Beckham, US$40 juta (35 tahun)
Nie abg sy yg plg mashukkk...
Penaja : Adidas, Giorgio Armani, Motorola, Pepsi, Vodafone, Mark&Spencer.
Mempunyai rangkaian pakaian sukan tajaan Adidas.

Cristiano Ronaldo, US$30 juta (25 tahun)
Ni boyfriend saya yg ke2 termashukkk...
Penaja : Nike, Coke, Giorgio Armani.
Pemain bolasepak dengan gaji paling tinggi di dunia iaitu sekitar US$15.5 juta setahun.
Pemain bolasepak termahal dunia dengan yuran perpindahan US$130 juta.

Kaka, US$25 juta (28 tahun)
Penaja : Adidas, Giorgio Armani
Pemain bolasepak ke-2 termahal dunia; US$91 juta.


Ronaldinho; US$25 juta (30 tahun)
Penaja : Nike, Pepsi, Aspire Lenovo.


Thierry Henry; US$24 juta (32 tahun)
Penaja : Reebok, Gillette, Pepsi.


Lionel Messi; US$20 juta (23 tahun)
Penaja : Adidas

Frank Lampard; US$17 juta (31 tahun)
Penaja : Adidas

John Terry; US$16 (29 tahun)


Zlatan Ibrahimovic; US$16 juta (28 tahun)



Steven Gerrard; US$15 juta (29 tahun)


Party Ulangtahun Budiey. Com yg ke 4 >_<....

Pada 8hb Jan 2011, princes'z & kwn2 yg lain telah mengikuti parti ulangtahun budiey yg ke-4 di Foyer, Level 2M, Cathay Cineleisure, Mutiara Damansara...PARTY BUDIEY???aper tue??? Ooo 4 information party budiey adalah salah satu program daripada salah seorang blogger iaitu En Budiey yg juga merupakan penulis sambilan...Blog beliau Sensasi Selebrati yg dimana ia memaparkan perkembangan dunia seni hiburan tanahair...Penglibatan princes'z dlm parti nie pun secara tidak sengaja, atas dasar suka2, princes'z telah menghantar

Cipta slogan PALING KREATIF anda:

Saya mahu join Parti Ulangtahun Ke-4 Budiey.com sambil menonton filem KHURAFAT kerana saya amat teruja ingin menjadi salah seorang penonton terawal yang merasai ketakutan dan keseraman yang tiada batasan...
**Hahahaha....mmg tiada batasan, hingga hampir2 nak kuar awl dr pawagam, coz xsnggup nak merasai ketakutan...(Ambik ko, nak sangat rasa, hahaha, dan muka)
And hasilnye princes'z dapat menjadi salah seorang yg megikuti party tesebut and princes'z dapat tiket percuma seorg, dan rakan princes'z shila pun dapat pergi, so kami pun bwk lah couple kami kak ghose & eyna..hahaha..
Ape yg beshhh Party Budiey klu korg join...????
  1. 1 X T-shirt Eksklusif Sensasi Selebriti ’Genap 4 Tahun Dah’. Pembaca boleh pilih saiz samada nak XS, S, M, L, XL, XXL atau XXXL (warna hijau pucuk pisang, itulah tema kami pada hr party tersebut..hehehe)
  2. 1 X goodie bag yang diisi pelbagai barangan & merchandise (mcm2 ader...hehehe)
  3. Memenangi hadiah & hamper di sessi cabutan bertuah (huhuhu, nasib sy tdk bertuah kerana no. cabutan bertuah yg pertama dipggil adlh no saya 84, but sy leka coz berebut kerusi dgn enya...huwaaa)
  4. Berhibur dengan persembahan artis (ramai sangat.......and semua nye best2..sangat..and sporting giler)
  5. Dapat bertemu & bermesra dengan selebriti (ya sporting sangat..>_<...plg besh hehehe..altimate..hihihi)
  6. Makanan juga disediakan (yummy...yummy...)
  7. Menjadi antara penonton pertama yang menonton filem KHURAFAT. Terima kasih GBSB & Skop Productions. (Pertama k, pertama, filem xkuar 13 hb, kami dpt menonton dulu yg penting brsma Datuk Yusof Haslam, barisan pelakon khurafat and pihak media yg lain)




~Party Ulangtahun Budiey com yang ke 4, Congrat's Budiey.com~

~Senyum, xperlu kata apa2...hehehe~

~Acctualy tmpt princes'z duduk tue tmpt artis, tp sbb xsdr diri, menyelamber kan diri duduk, hahaha~~~~



~Datuk ader job ksg tuk sy, extra pun jdlah...hahaha~

~4 gadis comey~

~Terasa kerdil nyer kamu bersama imran ajmain~

~I like's...hahaha p/s altimate pd princes'z :Nanti jgn lupe tagged pic nie kat fb i yer..(xtido mlm saya..hahaha~
~Liyana Jasmy yg comey, artis plg sporting, yezaaa~

~En zizie (Dj Suria Fm) yg masih mencari calon pasangan...en zizie sy sesuai tak..hahaha~

~Aliza vs Heliza...hehehe...(heliza mcm barby doll, princes'z mcm bear...)

~Hafiz hamidon yg malu2 kucin, malu ngan shaper, heliza ker...hehehe..cuba tgk bj dia, sedodon kan dgn heliza)hehehe..prince'z dah mcm wartawan melodi plak, hahaha...~

~Boleh tak pic jgn tito...huhuhu~

~Beriya tul dak 2 org nie..hehehe~

~Saperlah ambik pic nie...comey nyer...hehehe~

~Muka sedih xpat lucky draw...huhuh(eyna ptt diperslahkan...grrrr, tp hadiah lucky draw eyna plg besh skali, hahaha)~


~Ehem...ehem...sesuailah kak ghose~

~DJ2 Suria Fm, Tuah & Zizie~

~Inilah En Budiey, terima ksh kerana mjmput kami join party nie, best sangat...~

~Inilah duta suria fm yg baru...hihihihi~

~Barisan pelakon KHURAFAT~

~Aper saja tue...hehehe~

~Kak ning pun ader...~


~Pasangan sehati sejiwa, sehati berdansa, sehati bersama~

29 January 2011

27 January 2011

RAPID KL FC????




RAPID KL FC???? Team mana tue...xpernah dgr pun...Chisss....wlaupun Rapid KL FC xsehebat Harimau Malaya, jauh lg MU, or ARSENAL, tp jgn sangka suatu hari nanti ia bakal mengegar arena bola sepak negara kita, bak kata pepatah jgn di sangka air yg tenang tiada buaya, skali die beraksi...ternganga semua...hehehe..maybe team nie masih mentah, tp tue xbermakna kte boleh memandang rendah terhadap mereka...Kecik2 Cili Api...walaupun kecil tp pedasnye amt terasa...(betul ke pepatah princes'z nie...)erm...sblm lbh pnjg princes'z mengarut biar princes'z perkenalkan Rapid KL FC ialah team bola sepak syarikat princes'z...dulu princes'z pun xjgk berapa follow sangat team nie, tp after rakan sekerja princes'z ajak tgk team nie main, and kebetulan die pun player, so br lah princes'z very2 minat...hehehe..minat sbb princes'z rasa mereka merupakan bakat2 besar yg harus di gilap, ader potensi yg begitu tinggi, walaupun princes'z xlyk utk buat ulasan coz dgn alasan PEREMPUAN..th ker pasal bola..but princes'z bukanlah buta sukan, xbermain xsemestinyer xth...tp yg pasti princes'z percaya mereka mempunyai bakat2 besar, klu digilap mampu bersinar lebih dr biasa...so be careful tuk team lain...hehehe (princes'z dah puji ikhlas nie, nak mtk korg belanja leh elaun dah naik kan,hahahaha)



~Team dulu masa KL Primier~
(skrg pun ader lg but, pecah pada 2 kump, for KL FAM and KL PRIMIER)

And for information u all, team nie dah berjaya masuk FAM....oyea..oyea..



* For information team ni again win yesterday for Test Match...alhamdulillah RapidKL FC vs Serawak U21.. 2-0...and good luck guys for game sbnr coming soon..

21 January 2011

Jom tilik sifat korang based pangkal nama...>_<...

A
Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.


B
Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.

C
Ramah dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.

D
Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.

E
Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suka berdiam diri apabila hatinya gundah dan boleh membuatkan hati orang lain terluka.

F
Punya pendirian yang teguh, tidak mudah goyah dan keras kepala. Mereka juga sukar memaafkan. Tidak setia dan amat berhati-hati bila berbelanja.

G
Kerap murung dan bersedih hati. Pendiriannya mudah dipengaruhi. Tekun belajar ketika rakannya bermalas-malasan dan sebaliknya suka bermalas-malasan ketika rakannya sedang tekun.

H
Mudah simpati, bahasanya lemah-lembut. Tidak pernah melukai perasaan orang lain. Selalu tergesa-gesa dalam melakukan pekerjaan, suka berkhayal dan bercita-cita terlalu tinggi.

I
Suka memendam perasaan dan permasalahan. Mereka juga mudah merasa curiga dan cemburu terhadap orang lain. Suka menangis.

J
Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan. Mudah merasa ragu dalam membuat keputusan dan tidak tegas.

K
Pandai berjenaka. Hari-harinya sentiasa ceria walaupun perasaannya gundah. Kelemahannya suka bercerita rahsia sendiri.

L
Ramah dan pandai bergaul dan mempunyai ramai kawan. Tidak suka bergosip dan mencampuri urusan orang lain. Amat berhati-hati bila berbelanja. Kelemahannya, tidak menepati masa.

M
Pandai dan kreatif, suka kelembutan dan jika dikongkong, mereka akan berontak. Senang dijadikan sahabat, kerana mereka tidak berkira. Kelemahannya, boros dan keras kepala.





O
Serba boleh. Suka memendam perasaan dan permasalahan serta sukar mempercayai orang lain. Akibatnya ramai yang menggapnya sombong dan suka memilih teman.

P
Pandai berjenaka dan selalu ceria. Punya banyak idea dan sangat kreatif. Sering melakukan sesuatu yang belum dilakukan orang lain.. Agak pendendam dan boros.

Q
Setia dan mudah memaafkan orang lain. Suka meluangkan waktunya untuk kawan-kawan. Keras kepala, sukar diatur dan mudah emosi.

R
Pendiam dan bercakap hanya bila perlu. Tekun dengan kerja yang disukai dan bersungguh-sungguh dalam mengejar cita-cita. Suka mengkritik. Dan sukar mengawal bicara ketika marah.

S
Pandai dan tekun dalam mengejar cita-cita. Tidak suka pada orang yang suka memungkiri janji. Kelemahannya mudah tersinggung selain sukar menahan emosi. Jika sudah emosi marahnya meledak-ledak.

T
Sangat berdisiplin. Selalu mengerjakan sesuatu menurut aturan buku. Tidak suka mengelamun atau bermalas-malasan. Suka menonjolkan diri selain senang gugup, terutama bila bersalah.

U
Suka berterus-terang dan menyendiri. Naif baginya merugikan orang lain. Tidak tahan dengan kritikan dan kurang pandai menyusun kata-kata jika berbicara didepan orang ramai.

V
Tutur katanya lembut dan pemalu. Pandai meyesuiakan diri. Selain itu, mereka juga pandai menguasai orang disekitarnya dengan cerita-cerita yang memikat. Tidak suka berterus terang.

W
Ramah dan mudah simpati. Sikapnya amat menawan. Punya toleransi yang tinggi dan ringan tangan. Keras kepala dan sukar diatur, tetapi hatinya boleh dilembutkan dengan kesabaran dan kelembutan.

X
Budi pekertinya halus. Suka melakukan pekerjaan sosial. Mudah tersinggung dan tidak akan berbaik dengan mereka yang menyinggungnya.

Y
Pendiam dan tidak suka menonjolkan diri. Ramai menganggapnya sombong walaupun sebenarnya mereka adalah sahabat yang baik. Tidak berani mengemukakan pendapat.

Z
Pandai berjenaka dan menyesuaikan diri dalam pergaulan. Suka disapa terlebih dulu dan gemar menonjolkan diri.
baca buleh percaya jangan..

20 January 2011





Apa yang kau cari di sana?
Ternyata berada di depan dirimu...
Apa yang kau mahu di sana? T
ernyata tidak jauh dari dirimu...

Apa yang kau bingungkan di sana?
Ternyata hanya dalam pikiranmu...
Apa yang kau harapkan di sana?
Ternyata ada dalam setiap usahamu...
Apa yang kau inginkan di sana?
Ternyata tepat terdapat dalam dirimu...
Sebenarnya semakin lelah kau mencari sebesar itulah yang tak pernah kau dapatkan...
Dan apa yang kau telah dapatkan, itulah yang harus kau nikmati...

Dan sesungguhnya tidak perlu dicari lagi apa yang seharusnya menjadi ‘milikmu’, pasti akan dapat menjadi ‘milikmu’ cepat lambat itu hanya waktu. Sebaliknya apa yang bukan milikmu, Walau kau kejar, semakin jauh...Cepat atau lambat hanya lelah yang kau dapatkan...

Syukurilah apa yang telah kau dapatkan, merasa puaslah atas segala yang telah diusahakan,, terus berusaha mengisi setiap harimu dengan hal yang bermanfaat, dengan segala motivasi dari ‘perubahan diri’ untuk lebih bijaksana lagi dalam berpikir, bertindak dan bersikap.

Percayalah apa yang kau inginkan berada selalu di dekatmu dan tidak pernah meninggalkanmu, hanya menunggu waktu yang tepat untuk berbuah sesuai dengan apa yang kau tanam. Bahkan kekuatan ter’agung’ sekalipun berada tepat di dalam dirimu dan tidak pernah meninggalkan dirimu....

Princes'z Chumell vs Artis...


Princes'z mcm artis??? giler nyer statment...NO lah mengarut jer...asal kte berfashion or lebih tepat melawa cikit, kuar lah ayat ko kan ARTIS, ko kan DIVA...pergh...panas telinga, klu telinga leh tanggal, dah lm pinces'z tanggal..(jap2 imagine princes'z xder telinga..hihihih)..Beb setahu princes'z aper yg di pakai oleh princes'z , xplak tulis "baju ini artis sekian2...xderkan...and lum tentu bj yg artis 2 pakai sesuai, kdg2 dieorg pun jd mgsa fashion...Princes'z xlah mrh sangat org ckp mcm tue but krg selesa coz yg mcm kte th Artis scope die lbh kpda keGLAMOURan and princes'z sorry xberminat glamour2 nie, klu nak glamour dah lama princes'z masuk Raja Lawak ker, Akademi Fantasia ker Mentor ker..kui..kui..kui..

Lebih tepat tuk princes'z ialah "STYLISH", STYLISH means a person really cares about their image & everything and they look amazing every time...tp princes'z xder sepanjang masa...sometime ader hr malasnyer...cuma princes'z pntgkan kekemasan...it's important..Bila kte kemas, bergaya, automatik level confident kte high, betul tak???jgn nafikan weh...kte sesama manusia..cuba kte tgk org tue selekeh, so mcm ner kte judge die...so pikir sendiri..bergaya bukan utk org, tp utk diri kte sendiri...princes'z mmg minat fashion, tp xlah terlalu taksub...Ia biarlah selari dengan khdpn kta, yg pntg KEMAS, SELESA & KENA DENGAN TEMPAT, kira oklah...xguna beb pakai baju ribu riban tp xkena dgn diri & xselesa...

Alor skrg nie pun majalah fashion melambak aper...samaada dlm ngra or luar negara,cnth QC, Details, Vogue, Bazaar, In-Style, Elle pndk kata bnyklah...pnjg plak kata dlm negara pun aderlah mcm In Trend, Glam, Eh, Maskulin Remaja, Dara, Nur mcm2lglah...so gnlah majalah nie sbgai pnduan spya kte xmnjd mgsa fashion...Try to learn from these magazine...pilih rekaan yang sesuai dgn bdya kita selagi tidak keterlaluan...Whatever berfashion mengikut kemampuan, ukur baju di bdn sendiri...and pd mereka yg prnh mnjdi mgsa fashion it's never to late to change..Good Luck Bebeh...All the best >_<...

Sometimes
^
^
^
^
^
Rasa nak pakai mcm ni
...>_<...




19 January 2011

Why???Tell Me..........


Entry nie mampu org yang xberfikir mampu berfikir...
Entry ni mungkin menjawab semua persoalan...
Entry ni juga mampu wat org yg xfaham, akan menjadi faham..

Naper ko still syg dia, walau dia dh tinggal ko ???
Naper ko still syg dia , walau dia dh buang ko ???

Naper ko still syg dia , walau dia dh hancurkan ht ko ???
Naper ko still syg dia , walau dia dh pijak cinta ko ???
Naper ko still syg dia , walau dia runtuhkan mahligai ko ???
Naper ko still syg dia , walau dia pergi tanpa belas ???
Naper ko still syg dia , walau ko menangis dia pandang ko penuh benci ???
Naper ko still syg dia , walau dia tak pernah pikir susah ko ???
Naper???Naper??? ko still sayang dia ??? !!~

SEBAB ............

Bila dia tinggalkan aku ... aku sedar akan kelemahan diri aku
punca dia pergi ...

Bila dia buang aku .. aku makin dekat dengan Tuhan ,
dan aku tahu ujian ini utk aku perbaiki diri aku.. .bukan merosakkan diri aku dgn kebencian...

Bila dia hancurkan hati aku .. aku teringat betapa byk hati dia aku hancurkan ,
tanpa aku sedari ...

Bila dia pijak cinta aku .. aku tahu cinta tuh dh lamer x berkembang tak dibaja ..
atas kelalaian dan kealpaan aku ..
Bila di pijak baru aku tercungap untuk bernafas ,
dan cuba bangun dan kembang semula

Bila dia runtuhkan mahligai aku .. saat tuh , ia hanya mahligai kaca .. yg pudar sinarnya
hanya tiang cinta yg mmbuat ia terus berdiri ..

Bila dia pergi tanpa belas ...
Aku kenal dia , aku tahu dia berperang dengan diri ...
mencari kekuatan untuk berlalu...

Bila dia pandang aku penuh benci ... itu kerana dia sayang aku , walau dia cuba nafikan...

Bila dia tak pernah pikir susah aku .. sebenarnya dia tak pernah berhenti memikirkan aku ...

Dan kerana itu ,
aku still sayang dia ...
Dan mengharapkan peluang dari Tuhan untuk perbaiki segalanya .. !!~
dan aku berjanji ,
walau sesaat aku takkan sia2 kan ...

***Semua persoalan dah terjawab but Jodoh Ajal Maut Kat Tuhan, hanya Dia Yang Maha Besar, Maha Pengampun, Maha Penyayang, Maha Mengetahui aper yang terbaik untuk hambanye...

Risiko Pemain Bola Sepak !!!

Main bola...simple, dengar mcm besh jer...tp korang tahu tak, betapa besar nyer risiko pemain bola sepak...TAK PERCAYA??? jom layan kemalangan ngeri lg seram (kui..kui..kui..) dalam arena bola sepak yg princes'z nak share kan...zassssssssss...




  • Pemain pertahanan The Conventry (David Busst) bertembung dgn pemain Manchester United (Denis Irwin)
Akibatnya :
  • Mengalami kecederaan teruk kerana patah kaki sehingga tulang ketingmyer menembusi kulit



  • Di tekel secara kasar oleh pemain pertahanan pihak lawan
Akibatnya :
  • Patah kaki kanan

  • Berebut bola dengan pihak lawan
Akibatnya :
  • Mengalami fracture yg begitu teruk shingga kaki kanan nyer seolah2 berpusing




  • Tekel kasar dari pemain pertahanan Brmingham City, Martin tylor
Akibatnya :
  • Patah fibula kiri dan buku lali cedera teruk



  • Pemain tengah pasukan Jerman cedera akibat sliding tackle oleh pemain pertahanan Werder Bremen
Akibatnya :
  • Kecederaan teruk kaki kanan



  • Tackle kasar oleh pihak lawan
Akibatnya :
  • Mengalami kecederaan kaki yg seyes, fracture di fibula kaki kiri, & putus beberapa ligamen




  • Pertembungan di pihak lawan
Akibatnya :
  • Berehat selama 8 bulan kerana patah kaki kiri

  • Bertembung dengan penjaga gol SD Elbar, Zigor
Akibatnya :
  • Mengalami fracture pada tibia dan fibula kaki sebelah kanan

  • Xpasti sbb aper but...
Akibatnya :
  • Mengalami kecederaan & perubahan kedudukan tulang di kaki kirinya yang menyebabkan beliau berehat selama 6 bulan



  • Bertembung dg penjaga gol Lpswich Town, Richard Wright
Akibatnya :
  • Mengalami fracture berganda di lutut kanan



  • Di terjah oleh pemain Stoke City, Ryan Shawcross
Akibatnya :
  • Patah kaki kanan

  • Gulp...Hahaha..yang nie korg pikir sendiri, malas nak citer..korg dah besarkan, pandai pikirkan syumpah princes'z cegan nak comment, pemain nie maybe tidak mengalami kecederaan yg serius, but ia dpt memberi kesan pada keturunan nyer...kah..kah..kah...
Opsss...forgot wat Mr 'F'...sabar yer ...kamu injured kan..sabar ya everything happen have a reason, maybe nak curuh u berehat...k "Don't Worry Be Happy" T_T

Radio Karat

Followers