Pages

30 June 2010

Korang Tahu Tak????



  • Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.
  • Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.
  • Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.
  • Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai anda.
  • Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.
  • Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.
  • Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.
  • Anda seorang yang istimewa dan unik.
  • Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.
  • Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah disebaliknya.
  • Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka. 12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat-laun anda akan memperolehinya.
  • Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci & cela.
  • Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.
  • Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Seminit Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya.

Oyea...oyea...Weekend Lik Sir-Rem-Burn...

Yes...weekend ni abang akuro kata nak lik kg...ceronok lik kg ngan tomey2 amani...mesti nenda & tok cuker Amani, mesti nenek macam2..oyea..oyea..yummy..nak pg lepak MCD sambil makan aiskrim..(xmo tomot2 tau Akuro, xder caper nak lap)...next week Akuro nak fly di awan biru...pg holiday nunnnnnnnnn di sana...insyallah if jadi (tp xapply cuti lagi)hehehe...
~My Beloved Mom~

~Kita lik cama yer Tomey~









5 Mitos Lelaki Terhadap Perempuan...


Mitos 1 : Kaum lelaki selalu cakap kaum perempuan sering berasa tidak puas hati , tapi ...
Hakikat : Perempuan sentiasa mahu memperbaiki keadaan supaya lebih baik. (percayalah............)


Mitos 2 : Kaum lelaki selalu cakap kaum perempuan bercita-cita tinggi (better drpd ego tinggi beb), tapi...
Hakikat : Sebenarnya perhubungan kedua belah pihak lebih bercita rasa tinggi.


Mitos 3 : Kaum lelaki selalu cakap kaum perempuan kaum perempuan suka mengawal pergerakan kekasihnya, tapi...
Hakikat : Perempuan lebih bersikap ambil berat dan lebih prihatin...


Mitos 4 : Kaum lelaki selalu cakap kaum perempuan lebih mengada-gada vs gedik2 (hahahaha), tapi...
Hakikat : Perempuan suka dimanja dan diberi perhatian (entah manja mcm tomey2) hehehe...


Mitos 5 : Kaum lelaki selalu cakap kaum perempuan beremosi tinggi dan cepat sensitive, tapi...
Hakikat : Perempuan lebih berjiwa halus (entah, halus korang tahu tak,huhuhuhu)


P/S : Hehehehe...ni mitos yer..(dalam hati sure ader xnak ngaku die berfikiran mcm tue...)...tp percayalah perempuan simple jer...bukan pimple yaa...

29 June 2010

Cowie arr...xmolah ngajuk cayunk2....


Wahai tawan2 tomey cik Akuro mintak maaflah...xmolah ngajuk2...xmo gaduh2...xcuka2...xcuka..maaf ya...i swear...xwat lg...pleaze....forgive me.....

Cinta, Sayang, Suka & Minat (^_^)


Sayang
Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya.
Cinta
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. .Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. Dalam erti lain cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je..

Suka
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…dalam kata lain di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah peyut...hehehe...

Minat
Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.dalam kata lain ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

28 June 2010

10 Perkara Bukti Lelaki Itu Rumit...




  • Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.
  • Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.
  • Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.
  • Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.
  • Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu
  • Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..
  • Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.
  • Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.
  • Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukaruntuk dijaga hati.
  • Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semuaini tidak benar

Ekspresi muka lambat pegi keje....hahahaha

Last week, hari jumaat cik Akuro lewat p keje...terbabas coz luper kunci jam..padan muka Akuro...huhuhu..terbang RM 5. bayar wit taxi...

TiMe'zz OT Weekend...

Hehehe....cik Akuro nie, time kejer pun cempat..hehehe..weekend keje, cari wit tambahan nak raya (sebenarnye banyak koje nak closing, hahaha)
~Hehehe, laypark sat kat lobi~

~Nie lah model Rapid, hahahah~

~Go Rapid KL~

~Nak p mana yer, hehehe~

~Lobi daa~

~Rapid Beshhhhhh~




Suatu Ketika....Dulu & Sekarang (^_^)...

~Dulu..My Sis~

~My Sis sudah menjadi ibu, stay cute babeh~

~Mak Ngah & Ibu masuk air, coz menyesal potong rambut..hahaha~

26 June 2010

I LoVe PiNk (^_^)







Please Don't CoMeBaCk...CoMeBaCk..

~Tunang En Someone yang hantar~

Spirit aper dtg pd diri Akuro hari nie hingga membuat Akuro berani utk memperjelaskan...Aper yg Akuro tulis hari nie bukan niat nak aibkan mana2 pihak, cuma hope cecangat pleaseeeeeeeee insan yg pernah bertakhta di hati Akuro suatu masa dahulu, jgn muncul dalam life Akuro skrg...tp tue bukan bermakna Akuro berdendam dgn kamu suma...cuma bg Akuro tuk bernafas dgn tenang...selama 25 thn Akuro hidup di bumi ini, pelbagai sudah Akuro tempuh baik manis or pahit...apepun Akuro tetap memanjat syukur ke hadrat Allah s.w.t..kerana menemukan Akuro dgn kamu suma...aper yg terjadi tentu ader hikmah nyer...pengalaman ini membuat Akuro mejadi lebih kuat, berani tuk menempuh dugaan yg di berikan, tanpa pengalaman ini juga Akuro xkan berada di tempat di mana Akuro berada sekarang...di sebalik aper yg berlaku jg Akuro tak boleh menafikan kebaikan yg pernah kamu suma wat Akuro suatu masa dahulu... "Thank's A Lot For Everything...Everything" .. Akuro juga mewakili rakan2 Akuro memohon ribuan maaf sekiranya antara kami pernah menyakiti hati kamu suma, cuma satu jer yg perlu th rakan2 Akuro tidak bersalah, tp maybe mereka sahaja th penderitaan Akuro selama nie, so mereka xnak Akuro di sakiti lg, rakan menangis & ketawa (Love u All My Friend'z)...Akuro doakan semoga kamu suma hidup bahagia di samping org yg tersayang...insyallah...

WinDu BaNgaT DeNgAn KaMu SeMuA...

Tuelah betul kata orang masa study sibuk pikir bila nak habis, bila dah keje, alangkah bagusnyer leh kembali zaman study...ceronok cangat..nie beberapa pic yang cik Akuro jumpe dalam pendrive usang cik Akuro...ader 2 3 lagi ambik dari album teman2 ku dalam FB...actually manyak..tp mana yaa...Mrs Mohd Nur Ikhwan, kamu ader pic masa zaman2 remaja kte tak (sekarang pun remaja lagi, lalalalala)...klu ader kamu roger Akuro yaa...



~Me & Nah~


~Me & Qema~


~Me & Yura~

~Amir & Me ~


~Housemate Akuro~


~Raya at umah Yana~


~ Raya tahun pertama di PKB (erm Amir ko perasan tak, time raya jer baju kte mesti matching kan warna)~

~Gadis2 tomey kat PKB~




25 June 2010

Lama Tak Naik Train (KTM)....huhuhu...

Lalalala...tiba2 jer teringat nak naik keretaapi....pon..pon..pon..lama dah xnaik hampir 2thn gak cik Akuro xnaik, habis study kat kelantan terus xnaik lagi..yelah nak p mana plak naik train...hehehe...erm banyak kenangan dalam train, suma lucu2 belaka...paling best naik train ler cuti sem and cuti raya coz time tuelah ramai org, pelbagai bentuk, rupa dan warna...hehehe...time nielah nak uat sesi berkenalan, orientasilah katakan...hehehe..first time Akuro naik train yg plg kelakar bila time nak buang hadas kecil (copan nyer ayt)..yelah bygkan keretapi bergerak beb, pada mulanye agak sukar..tp lama-kelamaan dah th skill nyer..hihihihi..pastue yg plg kelakar time solat, ingat lagi, masa tue Akuro ngan member nak solat subuh, dengan penuh confident kami ambik wuduk, and solat mcm biasa, tp xberapa lama kemudian Akuro bergerak ke kanan, ke kiri, kanan balik, kiri balik..and akhirnya batal lah..kui..kui..lastly Akuro pun xingat kami di tegur or kami tgk makcik tue solat duduk, uper nya kena solat duduk..(Ya Allah jahilnyer kami nie)...huhuhu..tp 2lah pengalaman yang amat bermakna bagi kami suma...pernah jugak kami tersangkut selama hampir 1 hari kerana ader tanah runtuh, so train delay..Ya ampun time tue penat bangat, and Akuro mcm biasa kat mana2 leh tido, duk atas lantai tepi stesen, cari beg sandar and terus sleeping beauty...hehehe..(teruknyer aku nie)...pernah juga Akuro terpaksa duk tepi toilet, kerana xthn kesejukan dalam train, menyebabkan Akuro terpaksa duk tepi pintu train..tp masalahnyer duk citu, rasa mcm kena jerebulah plak..kdg2 rasa mcm ader kebakaran dalam train coz budak2 boy's smoking..kui..kui..so Akuro rasa drpd dapt penyakit kanser paru2 baik Akuro duk beku kat tmpt duduk..hehehe..dalam duk tgk pic lama dalam comp, terlihat bebarapa keping pic yang leh thn lah tomey nyer..hehehe..so check out...kui..kui

~Honey Star & Akuro Tomey2x~

~Akuro kat stesen Pasir Mas~

~Peace No War~

~Happy Meal (^_^)~


24 June 2010

Muka Yang Penat & Lesu...............

Kui....kui....masa nie br lik konvoi V.O.C kat Muar....kemalasan melanda bila nak lik KL and start keje.....very3xxx tired...nasib baik lik waktu malam and waktu kejer, klu lik hari sabtu or ahad mesti terasa mcm ikan sardin di dalam tin...cik Akuro & Eyna very excited nak try gerabak tuk perempuan sahaja, tp cik Akuro ader jgk kaum2 Adam..pelik2...hairan bin ajaib...mcm ner leh sesat, maybe xperasan kot, or dia mmg sker duduk dikalangan perempuan or dia dua alam or dia lupa dia jantina aper..hihihihihi...eyna seperti biasa naik jer train terus sleeping beauty....cik Akuro mcm biasa melayan mp3...rasa2 masuk jgn lupe lirik, for sure menang..hehehe...coz asyik dengar lagu yg sama jer...



23 June 2010

Amani Yang Lucu & Semakin Tomey...

~Amani...Amani...Amani~
Amani yang cuker buli maknyah...Di curuh cenyum, dia cebik lidah...
Amani yang bulat2 kecil2..bulat besar...
Amani yang kuat minum cucu, minum cucu lembu lak tue..hehehehe
Amani yang cuka bergambar...(macam maknyah...baguih2...)
Amani yang cuker berjalan, naik kete cenyap jer...
Amani yg cuker Shhhhhhhhhh...bila salin pampers...(habis tilam cik Akuro)
Amani yang tomey mcm maknyah...hehehe..
Amani cik mata bulat...kui...kui..
Whatever Cik Akuro....cayang Amani....coz Amani membuat hidup kami lebih bermakna...
We Love Amani...(^_^)



22 June 2010

18 June 2010

Oyea..oyea...

Tak kira, hari nie cik Akuro nekad nak update blog cik Akuro sebelum usang..hahaha..lagipun cik Akuro dah xsabar nak kongsi activity2 cik Akuro dgn kamu semua (sambil uat muka blushing) hehehehe... ok firstly cik Akuro nak share activity cik Akuro yg leh thnlah best nyer (dalam hati bolehlah dr xder) hehehe...31 May cik Akuro tlh mgikuti cik Eyna rakan opis cik Eyna pg muar bersama club V.O.C, pndk kata konvoilah, pndeklah kata, pnjg xkata aper2..hehehe..actually pd mulanya berat hati jgk cik Akuro nak ikut cik Eyna nie, tp memikirkan dah lm cik Akuro xjalan2 (sejak kelahiran cik tomey Amani) so followlah.... "Eyna I Follow" hihihihi..so pg2 Akuro & Eyna berciap2...(biasalah klu bab jalan bg kat kami ber2..)..Manyak jgklah ahli2 yg follow..tp corgkan Akuro xkenal except Jimie, Hapiz (Bucuk Eyna) & adk2 apiz yg cute..& kak Misha (wife Along)...biasalah Akuro niekan parasit...huk..huk..so Akuro agak shy2 cat, goat..hehehe...so, sorry yg amat sgt pd kalian ya, if nampak Akuro mcm smbg, tp Akuro rasa, Akuro cenyum jer ngan semua org, if mereka xnak cenyum, terpulang...maybe takut bila cenyum hilang kecantikan or kehenseman...hihihihi...(ya ampun Akuro guwau shja) whatever pun bdk2 V.O.C mmg sporting habis...oklah malas nak citer panjang so jom layan pic2 yg agak menarik....





~ViVa oWnEr's ClUb~
~I LoVe ThIs PiC~


~SmArT SeH~

~ChAyOk2 V.O.C~

~NiCe~










~EyNa & EyZa~

~Team Akuro Yg Sempoi Seh~

* Acctually banyak pic lagi, tp di sebabkan takut Akuro lembap mcm siput sedut u all leh tgk di facebook Akuro Aizawa...oyeah.............










11 June 2010

I'm Back....

Alhamdulilah setelah hampir 2 minggu akuro xsinggah blog akuro nie...masa dan keadaan membuat Akuro x update blog nie...windu rasa nyer.......kui..kui..kui..Dalam masa 2 minggu nie, mcm2 aktiviti, mcm perubahan, mcm2 perasaan yang ader....and mcm2 lah yang terjadi kat Akuro....erm yang pasti memberi kesan yang amat mendalam terhadap Akuro...hari nie juga Akuro nak tegaskan blog ini hanyalah sekadar untuk berceronok jer..bukan untuk menilai siapa Akuro...Akuro th siapa Akuro...and more important uat Mr H, thank's ya for opinion, but i rasa xperlu kot, coz u xlayak nak beri pendapat, sblm u nak nilai org, u nilai diri u sendiri, actually Akuro xmarah sgt, tp bila kte uat baik kat org tapi pastu org uat pasal ngan kte , mesti dah xsyokkan, nasib baik travel kali nie best, so leh luper ape yang terlah terjadi..arghhhhhhhh....dah stop this story, coz bila cerita bab nie, mesti api kuar dari telinga Akuro...hehehe...

07 June 2010

Who Akuro Aizawa???

video

Radio Karat

Followers